E-mail instellingen Android

Inkomende mail

mailserver: mail.uwdomeinnaam.nl
IMAP poort : 993
POP3 poort : 995

Uitgaande mail

mailserver: mail.uwdomeinnaam.nl
SMTP poort : 465
* verificatie vereist

Stap 1

Ga eerst naar je Instellingen toe en klik daar op Accounts.

Stap 2

Je ziet nu bovenin eventuele eerdere toegevoegde accounts. Eronder staat “Account toevoegen“klik daarop om een nieuw account toe te voegen.

Stap 3

Klik nu op “E-mail” om een e-mailaccount toe te voegen.

Stap 4

Voer hier je emailgegevens in en klik op “Inloggen“.

Stap 5

Selecteer nu IMAP-Account of POP3-Account. In het voorbeeld maken we gebruik van IMAP. Op het moment dat je dan via je telefoon een email verwijderd, verwijder je de betreffende email ook op de server zodat het bij alle toestellen verwijderd word.

Stap 6

Je komt op een nieuwe pagina terecht. Voer bij de gebruikersnaam je volledige emailadres in, en bij wachtwoord natuurlijk je wachtwoord. Voer onder “Inkomende server” bij de IMAP-server hetgeen dat in onderstaande afbeelding staat in en selecteer bij Beveiligingstype “SSL“. Klik vervolgens weer op “Inloggen“.
Vervang bij IMAP-server “zxcs” door je eigen domeinnaam.

Stap 7

Voor de uitgaande server voer je ook weer bij de SMTP-server hetgeen in dat hieronder staat weergegeven. Vervang ook hier “zxcs” door je eigen domeinnaam. Selecteer bij Beveiligingstype ook weer “SSL” en gebruik poort 465. Daarnaast vink je “Verificatie vereist voor verzenden van e-mail” aan en voer je daaronder de emailgegevens nogmaals in. Klik nu weer op “Inloggen“.

LET OP: Het kan voorkomen dat, als je op een Android een e-mailaccount instelt en je geeft een onjuist wachtwoord op, je niet de melding krijgt dat gebruikersnaam of wachtwoord onjuist is, maar dat de mailserver niet reageert!

Scroll naar boven